5 dolog, amit máris megtehetsz, hogy egészségesebb légy

1. Ahogy ezt a mondatot elolvastad, állj fel a székből, és karjaidat magastartásba emelve végy egy nagy, mély lélegzetet! Tartsd benn a levegőt néhány másodpercig, majd karjaidat leengedve lassan fújd ki!

Ezzel az egyszerű gyakorlattal a tested megtelik éltető oxigénnel. A jógában is alkalmazott légzőgyakorlatok hatására csökken a pulzus és a vérnyomás, valamint ellazulnak az izmok. Mai rohanó, stresszes világunkban érdemes olykor időt szakítani rá, hogy megálljunk, és vegyünk néhány kellemes, mély lélegzetet.

Hidd el, azonnal érezni fogod a pozitív hatást!

 2. Ezen mondat elolvasása után ismét állj fel, emeld a karjaid a magasba, és nyújtózkodj egy nagyot!

Ugye, milyen jól esett? Nem véletlen, hogy az állatok is szoktak nyújtani (gondolj a kutyára vagy a macskára)! Az izmok működés közben összehúzódnak, és megrövidülnek. Azok az emberek, akik soha nem nyújtanak, előbb-utóbb izom- és ízületi fájdalmaktól fognak szenvedni. Ha néha nyújtózkodsz egy nagyot, az izmaid kissé megnyúlnak, majd kellemesen ellazulnak.

Erre mindenkinek szüksége lenne!

3. Most menj ki a konyhába, és tölts magadnak egy nagy pohár friss, tiszta vizet! Csak akkor olvass tovább, ha már a kezedben levő vizet kortyolgatod!

A szerveink megfelelő működéséhez nélkülözhetetlen a víz. Ha nem fogyasztunk elegendő folyadékot, a sejtjeink szomjazni fognak, és valószínűleg a fejünk is megfájdul. Most, hogy ittál egy nagy pohár vizet, kiválóan hidratáltad a szervezetedet, és bizonyára nagyon hálás érte!

 4. Hunyd le a szemed, és gondolatban gyűjts össze 5 dolgot, amiért hálás lehetsz!

Több tudományos tanulmány is arra a következtetésre jutott, hogy érdemes hálásnak lenni. A hálás lelkületű emberek boldogabb, megelégedettebb életet élnek, és az egészségi állapotuk is sokkal jobb, mint a pesszimista, haragvó embereknek.

 5. És íme, az utolsó feladat: menj oda valakihez, és mondj neki néhány jó szót!

Adok egy kis segítséget. Például:

  • Mond el a házastársadnak, hogy mennyire szereted,
  • Mond el a gyermekednek, hogy büszke vagy rá,
  • Mond el a szüleidnek, hogy hálás vagy nekik.

A legerősebb emberi érzelem a szereted, ami óriási csodákra képes. Szeretetkapcsolatok nélkül az ember előbb-utóbb megőrül (sajnos erre nem egy példát látunk a mai világban). Mások szeretet által halálos betegségekből gyógyulnak meg.

Gyakoroljuk minél többször a szeretet kifejezését, hiszen ingyen van, de mégis felbecsülhetetlen értékű!

  

Gratulálok! Máris tettél az egészségedért! Ugye, hogy nem is volt olyan nehéz? 🙂

 Ez a kép jelképezi az általad beszúrt forrás kódot. A kép csupán a kód helyét jelzi, a kód által megjelenített elem méreteit és elrendezését nem, erre használd az előnézet gombot!

By |2017-06-12T17:58:00+00:002016, december 13|