5 könyv, amit érdemes elolvasni

Azt hiszem, így december közepén sokan agyalnak karácsonyi ajándékötleteken. Szerintem egy jó könyv szuper ajándék lehet, ezért ebben a cikkben összegyűjtöttem öt olyan olvasmányt, amit szívesen ajánlanék.

1. Brian Wansink: Evés ész nélkül – Miért eszünk többet, mint hisszük?

Tudtad, hogy naponta több, mint 200 étellel kapcsolatos döntést hozol? Nem tűnt fel, ugye? Nem csoda, hisz a 90%-uk egyáltalán nem tudatos. Brian Wansink táplálkozáspszichológus könyvéből megtudhatod, milyen tényezők ösztönöznek az evésre, anélkül, hogy tudnád. Mindezt izgalmas tudományos vizsgálatok bemutatásával magyarázza, és közben gyakorlati tippeket is ad rá, hogy étkezhetsz egészségesebben – anélkül, hogy észrevennéd. Hasznos és szórakoztató könyv.

2. Michael Pollan: Életadó ételeink – Túlélőkönyv fogyasztóknak

A könyv szerzője körbejárja az egészséges táplálkozás témáját, és három egyszerű mondatban összefoglalja az ideális étrend alapelveit. Ez nem egy száraz táplálkozástudományi irodalom. Bárki számára hasznos lehet, aki szeretne többet tudni az egészséges táplálkozásról, anélkül, hogy tudományos mélységekbe merülne.

3. Roy F. Baumeister; John Tierney: Akaraterő – A legnagyobb belső erő újrafelfedezése

Az akaraterő vagy önuralom az a képesség, amiből a legtöbb embernek nincs elegendő. Ebből a könyvből megtudhatod, mi mindent derítettek már ki a kutatók az akaraterőről, és hogyan kamatoztatható mindez a mindennapi életben. Nagyon építő olvasmány.

4. Charles Duhigg: A szokás hatalma – Miért tesszük azt, amit teszünk, és hogyan változtassunk rajta?

A szokásaid meghatározzák az életedet. Mivel nap, mint nap automatikusan működnek, rendkívüli hatással vannak arra, mit hozol ki az életedből. Ebből a könyvből megtudhatod, hogyan alakulnak ki a szokások, hogyan lehet szokásokat átalakítani, és hogyan lehet új szokásokat beépíteni. Aki elolvassa, az biztosan tudatosabban fogja meghozni az újévi fogadalmait.

5. Kelsey Miller: Big Girl – Hogyan hagytam fel az állandó fogyózással és teremtettem magamnak normális életet

Ez az első magyar nyelvre is lefordított könyv, ami az intuitív táplálkozásról szól. A könyv szerzője és főszereplője Kelsey Miller, egy igazi krónikus fogyókúrázó, aki szinte minden fogyókúrát kipróbált, de a súlya csak egyre magasabbra szökött. Aztán abbahagyta a fogyózást, és elindult egy egészen más úton: az intuitív táplálkozás útján. Laza stílusban megírt őszinte hangvételű könyv. Bemutatja, hogyan változtathatja meg az életed az intuitív táplálkozás, és mi mindent nyerhetsz vele, ha végleg stratégiát váltasz. Mindenkinek ajánlom, aki régóta szenved a fogyókúrák negatív hatásaitól.

 

Bármelyik könyvet is veszed meg valakinek ajándékba, mindenképp kérd kölcsön egyszer! 🙂

By |2018-04-06T15:22:40+00:002017, december 15|