A fogyókúrák rabságában élsz?

Vannak emberek, akik az életüket egy önként vállalt börtönben élik. Önszántukból léptek be a börtön ajtaján, és azóta is a cellájukban tartózkodnak. Ők a krónikus fogyókúrázók, akiknek az életét diétás szabályok és a mérleg uralja. Vajon Te is közéjük tartozol? Ebben a cikkben bemutatom a rabság tüneteit, és így könnyen el tudod majd dönteni.

1. Félelem

A rabság első tünete a félelem. A krónikus fogyókúrázók élete tele van félelemmel.

Félnek, hogy nem tudnak lefogyni, vagy ha már leadtak pár kilót, attól félnek, hogy visszahíznak. Félnek, hogy ha nem lesznek elég karcsúak és vonzóak, akkor nem találnak párt, és nem fogják őket szeretni. Bár szenvednek a fogyókúra szabályai miatt, de attól is félnek, hogy abbahagyják a fogyókúrázást. Mi lesz, ha nem kontrollálják az étrendjüket? Félnek a kontrollvesztett evéstől, aminek persze hízása az eredménye. Attól is félnek, hogy elmenjenek egy-egy társasági eseményre, hiszen nem biztos, hogy akkor tudják követni a fogyókúra szabályait. Talán túl nagy lesz a kísértés, ezért inkább el se mennek. Majd akkor mennek ilyen helyekre, ha lefogytak. Addig viszont nem is élnek igazán…

2. Korlátozottság

Aki börtönben él, az nem szabad. Nem teheti azt, amit szeretne. Nem hagyhatja el a celláját. Korlátok közé van szorítva.

A krónikus fogyókúrázó nem étkezhet szabadon. Nem eheti azt, amit szeretne. Nem ehet annyit, amennyit szeretne. Nem ehet akkor, amikor szeretne. Folyamatos kontroll alatt van az élete. A fogyókúra bilincsei korlátozzák az életét, és ezért nem lehet igazán szabad. Persze a szíve mélyén vágyik a szabadságra, de fél is tőle. A celláját legalább már jól ismeri, de azt nem tudja, mi lehet a börtön ajtaján kívül. Félelmetes lenne kilépni…

3. Betöltetlen szükségletek

A krónikus fogyókúrázó valójában nem is a karcsú alakra vágyik. Nem ez a legmélyebb vágya. Ez igazából csak egy eszköz, amivel szeretné betölteni a mélyebb szükségleteit.

A fogyás mögötti valódi cél gyakran a szeretet és elfogadás iránti vágy. Talán csak azért akar leadni néhány kilót, hogy a társadalom elismertebb tagja lehessen. Talán azt gondolja, ha vékonyabb lehetne, akkor boldogabb és sikeresebb is lenne az életben. Amíg nem elég vékony, addig esélyt sem ad magának a boldogságra. A saját maga köré épített falak képezik a legnagyobb akadályt az életében.

4. Magasabb rendű célok hiánya

A börtönben élő foglyoknak nincsenek nagy életcéljaik. Minek is lennének, hiszen egy cellából úgysem tudnák őket megvalósítani.

A krónikus fogyókúrázóknak sincsenek magasabb rendű céljaik, hiszen nincs is erre energiájuk. A diéta szabályainak betartása, a megfelelő ételek beszerzése + elkészítése, és persze az állandó harc a kísértésekkel, minden idejüket és energiájukat leköti. Hogy is tudnának az értékesebb életcéljaikra figyelni?

5. Pozitív kisugárzás hiánya

A börtönben ülő rabokra elég ránézni, és már tudod, hogy milyen szánalmas az életük. A krónikus fogyókúrázó arcáról sem az életkedv és a derű sugárzik. Hogy is lehetne valaki boldog, amíg folyamatosan harcban áll magával, folyamatos belső konfliktust él át?

A mostani állapotával nem elégedett, és egy fantáziaképet kerget, amit soha nem érhet el, de próbálja magával elhitetni, hogy igenis el fogja érni, csak ki kell tartani. Ezért napról napra újra meghozza azt a döntést, hogy folytatja a fogyókúrázást, vagyis önként ott marad a börtönben. Ha akarna, ki tudna lépni a cellájából, de nem teszi.

Ugye, Te nem akarod a fogyókúrák börtönében élni az életedet?

Ha szeretnél végre szabad lenni, akkor tegyél érte!

A Fogyókúra DETOX tanfolyamon keresztül segítséget kaphatsz hozzá, hogy végleg abbahagyd a fogyókúrázást, és felépíts egy új, fogyókúrák nélküli, szabadabb és boldogabb életet.

Ha pedig személyes segítséget szeretnél, bátran keress fel engem! Ha úgy érzed, egyedül túl félelmetes elhagyni a börtönt, szívesen segítek, melletted leszek, és támogatlak ezen az úton.

Ha elhagyhatod a börtönt, miért élnél továbbra is fogságban?

Válaszd a szabadságot!

 

By |2017-06-15T09:01:59+00:002017, május 2|