A gömbölyű szép a férfiak szerint?

Pierre Dukan - A gömbölyű szép a férfiak szerint

Egy könyv a gömbölydedség védelmében

Ennek a bejegyzésnek Pierre Dukan könyve ihlette a címét. De nem a Dukan-diéta című könyve! Miután a Dukan-diéta népszerűvé vált, és nők százai próbáltak meg lefogyni a módszer segítségével, Dukan írt egy másik könyvet, mely éppen arról szól, hogy a gömbölyű szép. Kissé ellentmondásos a dolog, de ez az utóbbi könyv nagyon is megér egy bejegyzést.

Dr. Pierre Dukan: A gömbölyű szép! A férfiak szerint…

Ezt a könyvet minden nőnek el kellene olvasni, aki azt hiszi, csak akkor lehet vonzó a férfiak szemében, ha kellően karcsú a teste. Dukan (és az általam meginterjúvolt férfiak) szerint a nők domború vonulatai nagyon is kívánatosak.

„Gömbölyded csípő, húsos combok, kerek idomok – nos, nem éppen ilyennek képzeltük a 21. századi bombanőt! Pedig a lágy, ívelt formák különböztetik meg a nőket a férfiak szálkás, csupa izom testi adottságaitól.

Ha ősi ösztöneinkre hallgatnánk, és figyelmen kívül hagynánk az olykor erőszakkal belénk sulykolt társadalmi-kulturális „tudást”, akkor a kerekded idomokat nem is láthatnánk másmilyennek, csakis vonzónak – akár férfiak vagyunk, akár nők.”

Dukan könyvének az a fő mondanivalója, hogy a női gömbölydedség igenis kívánatos, és semmiképpen nem megvetendő. A férfiak és a nők különböző testi adottságokkal rendelkeznek, és ezeket nem szabad eltűntetni. A természetben is megfigyelhetjük, hogy a hím és a nőstény állatok különböznek egymástól. A mai világban azonban kezdenek elmosódni a különbségek. Mivel a női szépségideál egyre vékonyabb, a nők kezdenek elférfiasodni, a domborulatok kezdenek eltűnni. Dukan szerint ez nagyon komoly probléma, hiszen a férfiak ösztönösen odavannak a gömbölydedségért.

„Ez az (a gömbölydedség), ami egyértelműen megkülönbözteti a nőt a férfitól. De nem lenne értelme, ha ugyanakkor a hím nem lenne szexuális érzékenységre programozva. A tekintetét fogva tartja ez az új jelzés, a keze pedig a tapintás segítségével érzékeli, hogy milyen feszes és húsos ezeknek a részeknek az állaga.

Már benne is vagyunk a tapintható és látható gömbölydedség közepében, itt rejtőzik annak a nagyszerű sakkjátszmának a királynője, amelyet a természet játszik a férfiak elvarázsolt érzékeivel.”

Az, hogy a férfiaknak tetszenek a nők domború vonalai, bele van programozva az ösztöneikbe. Dukan szerint nagyon nagy baj, hogy a mai korban a gömbölydedség támadás alatt van, és sokaknak a gondolkodását megmérgezte már a média.

Emellett Dukan a fogyókúrákról is beszél. Azt állítja, sokkal több nő akar lefogyni, mint amennyinek valóban szüksége lenne rá. A felesleges fogyás azonban igen pusztító. A következő hatásait sorolja fel:

  • Mesterséges elhízás: a fogyási törekvések gyakran hízáshoz vezetnek.
  • 30 éves kor után a fogyás öregít: az arc azonnal reagál a fogyókúrára, beesik és ráncosabbá válik.
  • 30 éves kor alatt a fogyás megszüntetheti a menstruációt

 

Szóval, ha nem vagy orvosi értelemben elhízott, akkor ne akarj lefogyni! Ha nő vagy, beléd van kódolva a gömbölydedség, ami a férfiak számára egyértelmű üzenetet közvetít. Többek között ez tesz téged vonzóvá. Miért akarnád eltüntetni?

By |2017-06-19T17:52:00+00:002017, június 14|