Egy jó szokás: A változatos táplálkozás

 

Manapság nagyon divatosak a különféle szélsőséges diéták, de ha rám hallgatsz, ezeket messziről elkerülöd. Az egészség táplálkozás nem a szélsőségekről, hanem a kiegyensúlyozottságról kellene, hogy szóljon. Van egy alapelv, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy minden szükséges tápanyagot megadj a testednek. Ebben a cikkben erről az alapelvről lesz szó.

Alapelv: az egészséges táplálkozás érdekében étkezz változatosan!

Ne mindig ugyan azt edd, nem mindig ugyanazokat az élelmiszereket vásárold a botban, és ne mindig ugyan azokat az ételeket készítsd el! Legyen az étrended sokszínű, és tartalmazza a különféle élelmiszerek széles skáláját!

A változatos táplálkozás egy nagyon jó szokás, amit magam is gyakorlok, és neked is ajánlom. A dolog ezúttal is a bevásárlással kezdődik, ahogy erről már korábban írtam (itt elolvashatod). De most foglalkozzunk azzal is, ami utána történik: az ételkészítés.

Tudom, hogy rohanó világban élünk, és sokaknak nincs ideje otthon főzni. Ez sajnálatos dolog, mert szerintem az otthon készített étel a legjobb. Pontosan olyanra csinálhatod, amilyenre szeretnéd. A saját ízlésedre szabhatod, és Te döntöd el, mi kerül bele. Ha készételt vásárolsz, könnyen lehet, hogy az túl sós lesz neked, és fogalmad sincs, pontosan mi került bele.

Én azt javaslom, hogy amikor teheted, készítsd magadnak az ételt. Ha pedig olyan valaki vagy, aki rendszeresen főz, van számodra egy kérdésem: mikor próbáltál ki utoljára új receptet?

Sok családban újra és újra a bevált recepteket készítik el a háziasszonyok, és ritkán újítanak. Most arra bátorítalak, hogy újíts a repertoárodon. Ma már rengeteg internetes portál létezik, ahol sok-sok egészséges receptet találhatsz. Azt javaslom, nézz szét egy kicsit, és keress legalább egy olyat, amit szívesen megkóstolnál. Írd ki a hozzávalókat, a héten szerezd be őket, és készítsd el! Ha hétközben nem is, de hétvégén biztos lesz időd megcsinálni.

Ezt a jó szokást érdemes beépíteni. Étkezz változatosan, és ennek érdekében főzz és süss is változatosan! Próbálj ki egy új receptet akár minden héten! Ha pedig találtál egy nagyon jót, oszd meg velem is! 🙂

 

By |2017-06-14T09:01:27+00:002017, január 30|