Fókuszálj a viselkedésedre! A testsúly nem egy viselkedés…

Bár még mindig sokan dőlnek be a fogyókúrás termékeknek, az igazság az, hogy tartós fogyást csakis tartós életmódváltás útján lehet elérni. Ehhez pedig a viselkedéseden kell változtatnod, hisz az újra és újra megismételt cselekedeteidből lesznek olyan szokások, melyeket már automata üzemmódban is követni fogsz.

Mit ront el a legtöbb fogyókúrázó?

Azt, hogy folyton a testsúlyukra fókuszálnak. Akár naponta többször is ráállnak a mérlegre, és feszülten figyelik a súlyuk alakulását. A probléma az, hogy ezzel rengeteg energiájukat elpazarolják, és akár a kedvüket is szegheti a dolog. A mérleg csupán egy adatról informál, amit számos tényező befolyásolhat. Egyik nap feljebb, másik nap lejjebb mehet a súlyod anélkül, hogy a testzsírszázalékod egy dekát is csökkenne.

Azt javaslom, inkább fókuszálj a viselkedésedre! Összpontosíts arra, hogy egyre több rossz szokásodat alakítsd át jó szokásra! Amit nap, mint nap újra és újra csinálsz, előbb-utóbb be fog épülni a szokásaid közé – akár előnyös, akár káros dologról van szó.

Ahogy a dohányzásra sem egy nap alatt szoknak rá a nikotinfüggők, úgy a jó szokások kialakításához is időre van szükség. Persze van néhány módszer, amivel elősegítheted a változást. (Ha eljössz hozzám coachingra szívesen segítek őket elsajátítani.)

Ha rám hallgatsz, nem a súlyoddal vagy elfoglalva, hanem inkább abba teszel több időt és energiát, hogy a viselkedéseden változtass. Mivel a testsúly nem egy viselkedés, nem a legjobb ötlet folyton azzal foglalatoskodni. Ráadásul az, hogy mit mutat a mérleg, nincs is teljesen a Te hatáskörödben. Mivel a testalkatod jelentős mértékben a genetikád határozza meg, nem Te választod meg, milyen legyen a súlyod. Persze bizonyos mértékben van rá hatásod, de ne támasz magadnak irreális elvárásokat! Inkább törekedj arra, hogy a legjobbat hozd ki az adottságaidból!

Fókuszálj a viselkedésed tartós megváltoztatására, és hidd el, az eredmények sem fognak elmaradni!

By |2018-04-06T15:11:39+00:002017, október 31|