Mozogj az ünnepek alatt, de NE BÜNTETÉSBŐL!

ne büntetésből mozogj

Karácsonykor mindenütt finom ételek várnak, és próbálnak rávenni, hogy egyél belőlük minél többet. Ha még nem tartozol a mértékletes ínyencek táborába (amiről ebben a videóban beszéltem), könnyen előfordulhat, hogy túleszed magad az ünnepek alatt. Mivel ilyenkor a plusz kilókon kívül általában bűntudat is gyötör, úgy gondolhatod, ezt kompenzálni kell. És mi a legjobb módja a túlevés kompenzálásának? Hát az edzés!

Mi motivál a mozgásra?

December 27-én sokan mennek le a fitness termekbe azzal a céllal, hogy kompenzálják a karácsonyi túlevést, és ledolgozzák a felszedett kilókat. A legtöbb embert ilyenkor nem a mozgás öröme motiválja. Azért akarnak edzeni, mert muszáj. Ez a büntetés, amiért túlették magukat az ünnepek során. Bár elméletileg a mozgás segíthet a testsúly csökkentésében (feltéve, hogy mindez étrendi változtatásokkal is jár), azt gondolom, hosszú távon nem ez a legjobb motiváció.

Ne azért mozogj, mert gyűlölöd a testedet, és le akarod fogyasztani, hanem azért mozogj, mert szereted, és szeretnéd jó formában tartani!

Nem mindegy, mi ösztönöz a mozgásra! Hosszú távon azok képesek az életük részévé tenni a rendszeres testedzést, akik SZERETIK CSINÁLNI. Ahogy ebben a cikkben is írtam róla, a fenntartható testedzés kulcsa a MOZGÁS ÖRÖME.

Ne azért menj le az edzőterembe, hogy vezekelj a karácsonyi „bűnözésekért”! Az evés nem bűn! Ha túletted magad, az csak azt jelzi, még nem vagy igazi intuitív evő. Még nem sajátítottad el a szervezet jelzéseivel összhangban történő étkezést (amiről itt tanulhatsz).

Mozgás az ünnepek alatt

Igen, a testmozgás fontos, sőt nélkülözhetetlen az egészség megőrzéséhez, ezért mindenképpen érdemes gyakorolni az ünnepek alatt is. Ha a fitness terembe nem is jutsz le, legalább menj el sétálni, ülj fel otthon a szobabiciklire, vagy csinálj végig egy edzős videót. Találj olyan lehetőséget a mozgásra, amit szívesen csinálsz!

Nem az a cél, hogy megbüntesd magad, amiért több szelet diós bejglit is megettél! Ezzel csak azt éred el, hogy összekapcsolódik a fejedben a testedzés és a szenvedés szó. Ha számodra a mozgás büntetés, akkor nem csoda, hogy nem csinálod rendszeresen!

Én már kisgyermek korom óta rendszeresen edzek, és biztos vagyok benne, hogy az ünnepek alatt is fogok mozogni. Tudod miért? Mert MOZOGNI JÓ! Azért csinálom, mert szeretem, és tudom, hogy már egy rövidebb edzés után is sokkal jobb a közérzetem. A mozgás feldob és segít a feszültség levezetésében, ráadásul fittebbé és erősebbé is tesz. Nem azért edzem a testem, hogy megbüntessem magam, és minél több kalóriát égessek el, hanem azért, mert számomra a mozgás AJÁNDÉK.

Remélem, Te is találsz majd időt az ünnepek alatt, hogy megajándékozd magad egy kis testmozgással! 🙂

Áldott, békés Karácsonyt kívánok!

By |2017-12-22T09:39:15+00:002017, december 22|