Ne várd meg, míg lesz rá elég időd!

ne mondd, hogy nincs időd az egészséges életmódra!

A múltkor küldtem egy hírlevelet a Fogyókúra DETOX hírlevél feliratkozóknak (ha még nem tetted, iratkozz fel Te is!), melyben arról írtam, hogy az egészség hatalmas érték, ezért érdemes tenni érte. Majd feltettem a következő kérdést:

Mit teszel MA azért, hogy megőrizd az egészségedet?

A reakció: leiratkozott a hírlevélről négy ember…

Elgondolkoztam, hogy vajon miért, és arra jutottam, hogy ezt az üzenetet nem mindenki hallgatja szívesen. Ha arról írtam volna, hogy megtaláltam az elhízás csodaszerét, amivel egy éjszaka alatt le lehet fogyni, akkor bizonyára sokkal népszerűbb lettem volna…

Csak az a baj, hogy nem létezik csodaszer az elhízás ellen, szóval mégiscsak marad a jól bevált régi módszer: az egészséges életmód. Sajnos ezt sokkal nehezebb eladni. Az emberek jobban szeretik az instant megoldásokat. Én viszont ilyet nem árulok, és inkább továbbra is azt a kevésbé népszerű üzenetet hirdetem, hogy a szokásaid megváltoztatásával érhetsz el tartós eredményeket.

Szóval én továbbra is az egészséges életmódra szeretnélek bátorítani, és a cikk további részében a következő javaslatomat fejtem ki:

Ne várd meg, míg lesz rá elég időd!

Sokan azzal a kifogással élnek, hogy nincs idejük az egészséges életmódra. Természetesen ezt elhiszem, mivel rohanó világban élünk, és az idő hatalmas kincs. A legtöbb ember legalább napi 8 órát dolgozik, majd jönnek a háztartással és a családdal kapcsolatos teendők. Ha nincs elég időd, az nem kivételes, hanem átlagos.

De én azt mondom, nem baj. Az életmódod megváltoztatásához nem kell megvárni, hogy legyen rá elég időd. Inkább tegyük fel a következő kérdést:

Mennyi időt tudsz rászánni?

Mennyi időt tudsz rászánni egy nap, hogy egészségesebben táplálkozz?

Mennyi időt tudsz rászánni egy nap, hogy fizikailag aktívabb legyél?

Mennyi időt tudsz rászánni egy nap, hogy lelkileg feltöltődj?

És ne mondd azt, hogy semennyit! Biztos, hogy 5-10 percet minden nap meg tudnál spórolni, ha akarnál. Sőt, ha jobban osztanád be az idődet, akkor ennél jóval többet is.

De ha csak 10 perced van, akkor is használd ki! Menj el egy 10 perces sétára! Relaxálj 10 percet! Csinálj magadnak egy gyümölcssalátát, és edd meg!

Ha tudatosan törekszel rá, akkor be tudsz építeni olyan mini szokásokat a mindennapjaidba, amikhez nem kell túl sok idő, de mégis használnak valamennyit. Én nagy híve vagyok a mini szokásoknak, mert tudom, hogy a kis lépéseknek nagy erejük van.

 

Szóval ne a kifogásokat keresd, hanem inkább a lehetőségeket!

Használd ki az alkalmas időt MA, és ne várd meg, míg időmilliomos leszel!

By |2017-06-15T10:31:05+00:002017, június 15|