Nem kell minden testnek ugyanúgy kinéznie. Fogadd el magad!

fogadd el a testalkatod!

Vegyük például a kutyákat. Elfogadjuk, hogy sokféle kutya létezik. Vannak kisebb testűek, mint például a tacskó vagy az uszkár, és vannak nagyobb testűek, mint a bernáthegyi. A kutyáknál nincs olyan ideál, amit mindenek fölé emelünk.

Nem mondjuk azt a tacskónak, hogy mivel nem elég hosszúak a lábaid, nem vagy elég jó. Nem mondjuk azt a bernáthegyinek, hogy nagyon nehéz vagy, le kellene fogynod. Tudomásul vesszük, hogy más fajtákról van szó, ezért nincs is értelme összehasonlítani őket.

Más a helyzet azonban az emberek esetén. Vannak, akik nagyobb testtel rendelkeznek, erősebb csontozatúak, és egyszerűen molettebb/mackósabb típusok. Mások inkább vékonyabbak és karcsúak. A mai társadalom azonban úgy döntött, a vékonyabb a jó. A mai szépségideál rendkívül karcsú. Ez a mérce. Így kell kinézni.

Ha valaki nem ilyen adottságokkal rendelkezik, akkor persze bajban van. Ha szeretne megfelelni az elvárásoknak, akkor meg kell változtatnia magát. Ennek érdekében sokan el is kezdik a karcsúsító projektet: szigorú diétába fognak.

Van azonban egy kis probléma: a testalkatot nem lehet megváltoztatni. Ahogy egy bernáthegyiből sem lesz uszkár, úgy egy molett nőből sem lesz nádszál kisasszony. A próbálkozás már az elején kudarcra van ítélve.

Ideje másképp gondolkodni!

Az emberi testek is különböznek. Ezeket a különbségeket nem elnyomni kellene, hanem inkább ünnepelni. Én számos olyan nőt ismerek, akik nem felelnek meg a szupervékony szépségideálnak, de nagyon csinosak és vonzóak. Nem kell minden testnek ugyanúgy kinézni!

Te is különleges vagy. Akár vékony vagy, akár molettebb vagy mackósabb típus, fogadd el magad! Ne kergess hiú ábrándokat! Sosem leszel olyan, mint az újságok címlapján látható modellek. De ne is akarj úgy kinézni! Inkább fogadd el az alkati adottságaid, és abból próbáld meg kihozni a legtöbbet!

 

Ezt a cikket az alábbi videó ihlette. Érdemes megnézni.

By |2017-06-16T15:41:50+00:002017, június 7|