PCOS előadás-sorozat Budapesten

PCOS előadás-sorozat Budapesten2017-07-28T15:44:01+00:00

A policisztás ovárium szindróma a termékeny korú nők kb. 10%-át érinti. Egy összetett hormonális- és anyagcserezavarról van szó, melynek sokféle tünete lehet. Pl. hízás, kopaszodás, bőrgyógyászati problémák, meddőség, férfias szőrösödés. A tünetek nem csak az egyén fizikai egészségére vannak negatív hatással, de pszichésen is megterhelők.

Jelenleg nincs olyan gyógyszer, amivel a betegség teljesen meggyógyítható. A legfontosabb terápia az életmód megváltoztatása: a megváltozott anyagcseréhez igazodó egészséges táplálkozás és rendszeres testmozgás.

Az új életmód kialakítása azonban nem egyszerű, ezért a PCOS-sel diagnosztizált nőknek érdemes felkeresni egy dietetikust, aki segít a megfelelő diétás alapelvek elsajátításában, valamint egy edzőt, aki segít egy megfelelő edzésterv kidolgozásában. És ezen felül még ott vannak az orvosi konzultációk is…

A PCOS megterhelő lelkileg, fizikailag és anyagilag is. Ráadásul az interneten található információk között sok a butaság, és nem könnyű hiteles forrásokat találni. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy idén ősszel szervezünk egy előadás-sorozatot az Aurum Életműhelyben, melyre minden PCOS-es nőt és érdeklődőt szeretettel várunk. Az előadásokat dietetikus és edző fogja tartani, és a fő téma a betegség életmódterápiája lesz.

Célunk, hogy mindezt elérhető áron biztosítsuk, így a belépő díja kb. 2.000Ft lesz.

Az előkészületek már zajlanak. Ha van kedved, Te is írhatsz olyan kérdéseket, melyek foglalkoztatnak, és szeretnél rájuk választ kapni az étrend vagy a testmozgás kapcsán. Ezeket máris leírhatod az alábbi űrlap használatával. Ha megadod az e-mail címedet, akkor értesíteni is fogunk az esemény részleteiről.