A PCOS életmód-terápiája előadás-sorozat

A PCOS életmód-terápiája előadás-sorozat2018-04-13T16:44:56+00:00

A PCOS életmód-terápiája előadás-sorozat

A policisztás ovárium szindróma az egyik leggyakoribb nőket érintő hormonális- és anyagcserezavar. A betegség tünetei igencsak megnehezítik egy nő életét, hiszen látványos fizikai megnyilvánulásaik lehetnek. Például hízás, pattanásos bőr, férfias szőrösödés, hajhullás. Emellett gyakran jelentkeznek nőgyógyászati problémák, menstruációs zavarok, és sok esetben meddőség is.

Hogyan kezelhető?

A kezelés legfontosabb pillére az életmód-terápia, melyet gyógyszeres terápia is kiegészíthet, de sosem helyettesíthet. A megfelelő diéta és a rendszeres testmozgás a kezelés nélkülözhetetlen elemei, melyek segítségével jelentős javulás érhető el. A kellemetlen tünetek megszüntethetők és a menstruációs ciklus is helyreállítható.

De mit kell csinálni?

A legtöbb nő, akinél PCOS-t diagnosztizálnak, nem kap megfelelő segítséget az életmódváltáshoz. Sokan az interneten keresnek segítséget, de a nem hiteles forrásokból származó információk veszélyesek lehetnek.

Mivel a betegség amúgy is elég nagy anyagi terhet ró az érintettekre, sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy személyes tanácsot kérjenek egy szakembertől – legyen az dietetikus, edző vagy pszichológus. Éppen ezért döntöttük úgy, hogy segítünk.

Az Aurum Életműhely szakmai csapata összefogott, hogy segítsen a PCOS-ben szenvedő nőknek. Összeraktunk egy három részes előadás-sorozatot, melyben minden fontos dolgot megtudhatsz a szindróma életmód-terápiájáról. Ja, és mindezt elérhető áron. A részvétel 2.000Ft/alkalom.

 

Program

 

Szeptember 15. Péntek 18:30-21:00

  • Bevezetés: okok, tünetek, diagnosztika, terápiás lehetőségek – előadó: Pődör-Novák Réka dietetikus
  • PCOS diéta alapjai – előadó: Pődör-Novák Réka dietetikus

Szeptember 22. Péntek 18:30-21:00

  • PCOS diéta finomhangolása – előadó: Pődör-Novák Réka dietetikus
  • Az Aviva torna jótékony hatása PCOS esetén – előadó: Havas Ágnes Aviva módszer oktató

Szeptember 29. Péntek 18:30-21:00

  • Hogyan és milyen testmozgás segít PCOS-ben – előadó: Fodor Zsófia gyógytornász
  • A PCOS pszichológiája – előadó: Záborszky Zsófia pszichológus

 

Helyszín

Aurum Életműhely – 1093 Bp. Közraktár utca 24. II. emelet 12.

 

Jelentkezés

Erre az előadás-sorozatra már nem lehet jelentkezni.