Tipikus fogyókúrás hibák 6. rész

Ebben a cikksorozatban bemutatom azokat a hibákat, amiket a fogyni vágyók leggyakrabban elkövetnek. Ha végigköveted ezeket a cikkeket, bizonyosan fel fogsz ismerni jó néhány gondolkodásbeli vagy viselkedési formát, amit érdemes lesz kijavítanod. Ha tartós eredményeket akarsz elérni, először a fejedben kell rendet tenni. Ez a sorozat éppen ebben lehet a segítségedre.

 

A legnagyobb hiba bemutatása

 

Amikor elkezdtem ezt a cikksorozatot írni, még nem gondoltam, hogy ilyen sok része lesz. Ebből is látszik, mennyi hibát lehet ejteni, ha az ember le akar fogyni. Ebben az utolsó cikkben a legfőbb hibát fogom bemutatni, ami nem más, mint MAGA A FOGYÓKÚRA!

Ezt az egész honlapot azért hoztam létre, hogy eljuttassam a fogyni vágyókhoz ezt az üzenetet: A fogyókúrák nem működnek, nem vezetnek tartós fogyáshoz, és rengeteg mellékhatásuk van a testi-lelki egészségre.

Ez ma már tudományos tény. Számos vizsgálat igazolta, hogy szinte bármelyik fogyókúrával le lehet adni néhány kilót, de csak idő kérdése, és vissza is fognak jönni. Ennek számos oka van, melyekről ebben a cikkben olvashatsz: 10 meglepő tény a fogyókúrákról

 

Ideje a szemléletváltásnak!

Bárcsak végre elfogadnák az emberek, hogy fogyókúrákkal nem lehet tartósan lefogyni! Meg kell változtatni a gondolkodásmódot, és más megközelítésre van szükség. Véleményem szerint a fogyni vágyóknak az alábbiakra lenne szüksége a fogyókúrák helyett:

  • Az intuitív táplálkozás újratanulása, és a szervezet belső jelzéseivel összhangban történő étkezés
  • A rendszeres testmozgás beépítése
  • Hatékony stresszkezelési módszerek elsajátítása
  • Elegendő pihenés és lelki feltöltődés
  • Támogató kapcsolatok
  • Szükség esetén segítő szakember bevonása (pl. coaching formájában)

Soha többé ne fogyókúrázz!

Ez az első lépés. Ettől még nem leszel vékony, de legalább megelőzheted a fogyókúrákat követő hízást és az azzal járó önmarcangolást. Ha szeretnél további segítséget kapni a fogyókúrák nélküli egészséges életmód kialakításához, ajánlom figyelmedbe a Fogyókúra DETOX tanfolyamot, melyből elsajátíthatod azoknak az eszközöknek a használatát, melyekkel valóban tartós változásokat érhetsz el.

 

További információ a tanfolyamról
By |2017-10-16T07:44:44+00:002017, szeptember 1|