Új stratégia krónikus fogyókúrázóknak

Tudományos tény, hogy a fogyókúrák nem működnek. A legtöbb fogyókúrázó visszahízza a leadott kilókat, sőt nagy részük még többet hízik vissza, mint amennyit leadott. Azon túl, hogy a fogyókúrák hatására hosszú távon hízhatsz, további mellékhatásai is vannak a testi-lelki egészségedre. (Bővebben itt olvashatsz a fogyókúrák hatásairól.)

De akkor mit csináljunk?

Ha az eddigi próbálkozásaid nem vezettek sikerre, akkor VÁLTS STRATÉGIÁT!

Dietetikusként sokszor találkozom olyan emberekkel, akik már rengeteg diétát kipróbáltak, de mégsem tudtak tartósan lefogyni. Sokan közülük nagyon kitartók: újra és újra belefognak egy másik sokat ígérő fogyókúrába. Őket hívom krónikus fogyókúrázóknak. Bár rengeteg időt és energiát beleölnek a diétázásba, mégis újra és újra kudarc az eredmény. Nekik szeretném elmondani ezt az üzenetet:

A fogyókúrákkal eddig se mentél sokra, és ezután se fogsz. Ez nem azért van, mert túl gyenge az akaraterőd, vagy nem vagy elég kitartó. A probléma magával a módszerrel van! Ideje ezt elfogadnod, és belátni, hogy más stratégiára van szükséged.

A fogyókúrák csak arra fókuszálnak, hogy mit, mikor és mennyit egyél, de a túlsúly hátterében lévő okok ennél sokkal összetettebbek. Csak az a stratégia lehet hosszútávon is működőképes, ami holisztikus szemléletű, és figyelembe veszi ezt a komplexitást.

Segítsek?

Ha készen állsz rá, hogy feladd a fogyókúrázást, és belevágj egy igazi életmódváltásba, szívesen segítek benne. A részletekért kattints ide!

By |2018-06-01T13:48:55+00:002017, április 5|