A legjobb kombináció: egészséges + élvezetes

Az egészséges táplálkozásról sokaknak az íztelen saláták vagy a fűrészpor ízű kenyerek jutnak eszükbe. Sokszor hallottam már: ami finom, az bizonyára egészségtelen, ami viszont egészséges legtöbbször nem finom. Ha Te is így vélekedsz, gondold újra!

Tény és való, hogy a legtöbb ember kedvenc étele nem sorolható a legkedvezőbb tápértékű ételek közé. Ez azonban nem azért van így, mert a magas tápértékű ételekből nem készíthető finom étel. Véleményem szerint ennek inkább az az oka, hogy ezeket az ételeket szoktuk meg gyermekkorunk óta. Azt a tévhitet azonban szeretném eloszlatni, hogy ami egészséges, az nem lehet finom.

Rendkívül ízletes ételeket lehet készíteni a vitaminban és ásványi anyagokban gazdag ételekből is – csak sokkal nehezebb. Emiatt pedig sokan inkább nem is próbálkoznak. Ezen a hozzáálláson kellene változtatni. Szerencsére már rengeteg olyan internetes oldal van, ahol kissé megreformált recepteket találhatunk. Bátorítalak, hogy nézelődj ezeken az oldalakon! Kezd el kísérletezni, és fejlessz ki új recepteket!

A legeslegjobb kombináció az, ha egy étel egészséges és ízletes egyszerre. Ez pedig egyáltalán nem lehetetlen! Azt gondolom, sokkal többen változtatnának sikeresen az étrendjükön, ha a mostani kedvenceiket nem lecserélni, hanem csupán módosítani akarnák. Ahelyett, hogy végleg lemondasz a csokitortáról, inkább fejleszd ki a saját, felturbózott receptedet. Manapság rengeteg olyan hozzávalót lehet beszerezni, amelyekkel a hagyományos alapanyagok egy részét ki tudod cserélni. Így lehet, hogy kissé megváltozik a végeredmény, de bizonyosan sokkal jobb hatással lesz az az étel az szervezeted működésére.

Azt javaslom, már ma nézz meg néhány új receptet, és amint tudod, próbáld is ki!

 

By |2017-06-13T16:56:21+00:002017, január 3|